Viele Wege führen nach Werischwar...

Ich bin Latz

Ich bin Latz

Tudósítás

2009. november 20. - Latz von W.

Folytatom újságíró-tanonc beadandóim leközlését. Ezúttal egy tudósítás kerül terítékre. 4/5-ös értékelést kaptam rá, úgyhogy kedves újságírás iránt érdeklődő fiatalok, lehet belőle tanulni. :)

Pusztító földrengés Chilében

 

Több százan veszítették életüket, vagy váltak hajléktalanná

 

Legkevesebb háromszáz ember halt meg a vasárnap esti chilei földrengésben. A Richter-skála szerinti 8,8-as erősségű rengés központja Coquimbo város közelében volt. Jorge Olivares államfő rendkívűli állapotot hirdetett.

 

Legalább háromszáz halálos áldozata van a vasárnap esti közép-chilei földrengésnek – adta hírül a La Nación. A chilei napilap beszámolója szerint mintegy 30 ezer épület omlott össze, vagy rongálódott meg, aminek következtében rengetegen váltak hajléktalanná, illetve lettek eltűntté nyilvánítva. A romok között rekedt esetleges túlélőket jelenleg is nagy erőkkel keresik.

 

A rendkívüli erejű, Richter-skála szerinti 8,8-as erősségű földmozgás helyi idő szerint 22 óra 47 perckor rázta meg a térséget – közölte a chilei szeizmológiai intézet egyik illetékese. A rengés centruma Coquimbo közelében volt, de érezni lehetett a várostól kétszáz kilométerre délre fekvő Viña del Marban is.

 

„Óriási pusztítás érte a várost, ez az utóbbi félszáz év legszörnyűbb tragédiája” – szomorkodott Cristián Rodríguez, Coquimbo polgármestere. „A földrengés súlyos károkat okozott. Házak, hidak, és egyéb épületek omlottak össze, utak mentek tönkre, vasúti sínek deformálódtak több száz kilométeres körzetben. Az egész környék megbénult.”

 

A katasztrófa miatt Jorge Olivares chilei államfő rendkívűli állapotot hirdetett, és kérte a környező országok segítségét is. Az argentin és a bolíviai mentőalakulatok már meg is érkeztek az országba, a következő napok folyamán pedig várhatóan nemzetközi csapatok segítségére is számíthatnak a chileiek.

 

B.L. – Santiago de Chile

 

A bejegyzés trackback címe:

https://latz.blog.hu/api/trackback/id/tr381594688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása