Viele Wege führen nach Werischwar...

Ich bin Latz

Ich bin Latz

Élménybeszámoló: Neorave - Glowstick Mania

2010. április 18. - Latz von W.

Hát nem hittem volna, hogy egyszer lesz olyan Neorave, amiről szinte csak negatívumokat fogok tudni írni. Márpedig sajnos ez is megtörténik most, ez a Glowstick Mania finoman fogalmazva is harmatgyenge volt.

Már a party előtt rossz hírrel kellett szolgálniuk a szervezőknek: az izlandi vulkánhelyzet és légiforgalom-stop miatt a brit vendég DJ, Mister Stewart nem tudott elutazni Magyarországra... Aztán már a buliban elsőre feltűnt, hogy milyen kevesen vagyunk. Mivel viszonylag korán érkeztem, gondoltam később majd azért jönnek még emberek. Nem igazán jöttek...

Talán csak az oldschool kívánságműsorra telt meg úgy ahogy a nagyterem, láthatóan azon volt a legjobb a hangulat is, nekem is leginkább a buli ezen része tetszett. A hc (kis)terem sem igazán hozta azt a színvonalat, amit vártam, bár a hiba talán bennem is keresendő, ugyanis rengeteg számomra ismeretlen számot játszottak a DJ-k. Összességében tehát csalódást keltő party volt, és nem csak szerintem. Kicsit szemezgettem mások véleményeiből, íme:

 scsi      2010-04-18 | 14:49:41
Hát köszönöm az alkalmat, hogy játszhattam. Sajnos az üres teremnek játszottam amivel ismét csökkent a motivációm a dj-zés iránt. Ami a kis terembe volt az síralmas volt! Gyakorlatilag meghalgattam, hogy szólnak hangrendszeren a lemezeim! (...)

-SP-       2010-04-18 | 16:59:43
Nem hiszem el, hogy ennyire leszarják az emberek a UK hardcore-t, vagy en bloc a rave-et bármilyen tekintetben. Ilyen nincs. Ennyire nem lehetett bénán promozva a buli, hogy a p*csába voltunk ilyen kevesen?? (...)
Kíváncsi voltam, mit szólnak az emberek az oldschool rész elején néhány régi lassabb maydayes slágerhez... hát felejtős :P kicsit fura volt, hogy ennyire nem értékelte a közönség. (...)
Én egyébként sokszor hangoztattam már, hogy több oldschool kéne a bulikba - na, most rájöttem, hogy fasságot gondolok. Minden, ismétlem, MINDEN bulin ugyanazokat a számokat kérik az emberek. Legközelebb két CD-ből el tudom intézni az egészet... valahogy azt látom, hogy senki sem vevő a változásra. Menjen le a szokásos két-három RMB, Scooter meg Dune szám, Cherokee, osztjóvan.

atsm       2010-04-18 | 21:01:25
(...) Lehet, hogy a kívánságműsor maga sem egy jó ötlet. Valaki vállalja fel, hogy leadja azt a kb 5 számot, amit mindig kérnek. De ezeken kívül legyen még elszórva több oldschool, mert nekem igenis hiányzik egy Marusha, egy Q-tex, egy Ultra Sonic, vagy néhány kevésbé "agyonjátszott" Scooter, Blümchen, CL&MT vagy RMB.

Más. Régen minden dj játszott pár ismert német/holland oldschool-t, pár UKHC-t, és néhány extrát a saját preferenciájából (pl freeformot, makinát, TNC-t, C64-et?). És működött!
Most azt látom, hogy ez kicsit eltolódott abba az irányba, hogy én csak ezt játszom, a másik csak azt, de lehetőleg ne a "halálra unt" oldschool dolgokat. És aztán csodálkoznak, ha néha kevesen vannak, vagy épp nincs tombolás. Nincsenek ismert számok, idegen az egész, semmi nem pörget fel.

Fonix       2010-04-18 | 22:00:17
(...) Amit a bulin láttunk: magyar happy hardcore szcéna 2010. Miért vagyunk csak ennyien? A buli közönsége egy fluktuálódó tömeg. Egyes emberek nem járnak már buliba, viszont vannak új látogatók. Ha több az új, mint aki már nem jár: növekszik a szcéna, ha kevesebb, akkor csökken. Nálunk ez az utóbbi zajlik. És hogy miért? Régen mi volt a Neorave hívószava? Az emberek visszasírták a 90-es évek nagy rave-slágereit, kvázi nosztalgiabuli voltunk. Erre aztán lehetett alapozni, mert anno tömegek imádták a rave-et, szóval volt "nyersanyag". Nade eltelt azóta pár év, akit már így elértünk, azt el tudtuk, le is jöttek ezek az emberek és javarészük bizony el is párolgott, mert felnőttek, nem járnak már bulizni. Erre a rétegre többet már nem számíthatunk nagy mértékben sajnos. Talán 1-2x meg lehetne fogni őket egy direkt oldschool bulival, de rendszeres közönség nem lesz belőlük. Nade akkor mi lenne a jövő? Az új zene, a ukhc és a fiatal partyzók. Ezzel egy a bökkenő. A fiataloknak az kell, ami menő, mert ilyen a gondolkodásuk (csak később találják meg a saját értékeiket, addig inkább tartozni akarnak vmi menő dologhoz). Magyarországon a ukhc nem menő. Zenecsatornákon nem szól, nem játszák a dj-k, még amolyan lázadásként se megy, hiszen ahhoz nem elég elborult, stb-stb-stb, még lehetne sorolni az okokat. Nézzük meg ellenpéldaként a hardstyle-szcénát. Pár éve még sehol nem voltak (akkor a mi nagy korszakunk volt, már ha azt lehet nagy korszaknak nevezni), most eszméletlen sokan vannak. És hogy miért? A jumpstyle nagy divat volt a fiatalok körében, ők most felnőttek és elkezdtek partyzni. A hs relatíve divat lett Európa-szerte (inkább amolyan underground divat), kellően vagány a feelingje. Egyszóval minden adott a sikeréhez. Ez sajnos mind hiányzik a hhc-szcénából... Így aztán nincs utánpótlása az elpárolgó ravereknek.
(...)
Nade akkor mi a jövő? Hát nem a Diesel nagyterme. Ez nekünk egyszerűen túl nagy, nem tudjuk megtölteni és így nem is lesz olyan a hangulat. Sajnos ha kevesen vagyunk, akkor kisebb helyre kell "összehúznunk magunkat". Sajnos nem tudjuk megváltani az itthoni partyéletet a hhc-val. Majd vagy rátalálnak a fiatalok egyszer, vagy nem. Evvan.

A bejegyzés trackback címe:

https://latz.blog.hu/api/trackback/id/tr281946999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása